Een 2-componenten glasheldere gietmassa, bestaande uit de hars en een harder.
In de giethars kunnen voorwerpen ingegoten worden, denk aan bloemetjes, tandjes, foto's, glitter, kralen, pigment, schelpen en noem maar op!
Giet de benodigde hoeveelheid in een mengbeker en meng deze met de harder in de verhouding 1 cc harder op 100 cc hars. Héél belangrijk: goed roeren!!!
Afhankelijk van de temperatuur van de omgeving begint de harding na 1 à 3 uur. Hoge omgevingstemperatuur versnelt de harding; lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid vertraagt de harding.
Bij grote gietstukken is het raadzaam in lagen (van ongeveer 2 cm) te gieten. Als de eerste laag ‘gel-achtig” wordt het voorwerp inleggen en de volgende laag ( lagen) gieten. De als eerste gegoten laag bevat restwarmte en versnelt de uitharding van de volgende laag.
Ideale verwerkingstemperatuur is minstens 18 graden Celsius. De hars moet vóór verwerking deze temperatuur hebben omdat anders de uithardingtijd verschillende dagen kan duren!
Let op: de gietmallen moeten PVC vrij zijn!
De bovenkant van het werkstuk zal nog enige weken zacht blijven (inkrasbaar met nagel) tenzij u de bovenkant tijdens de uitharding met een cellofaanpapiertje afdekt.
Neem het gietstuk niet te snel uit de vorm, laat het liever nog enkele dagen doorharden, liefst op een warme plaats. Na gebruik de verpakking goed afsluiten. Aan de zijkant van de verpakking staat een mengtabel.
De giethars is 6 tot 12 maanden houdbaar na de datum die aan de binnenzijde van het etiket staat vermeld.

op internet zijn vele voorbeelden en leuke inspiratie te vinden!

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2023 kralenhobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel