Krimpie Dinkie

ook wel Schrink art, Shrinky Dinky of Krimpy Dinky genoemd

Wat is krimpie dinkie?
Krimpie dinkie is een soort van papier waar je op kunt tekenen, dan stop je het in de oven en dan krimpt het. Het krult dan op, wordt weer plat, en dan is het ongeveer 3 keer zo klein en 9 keer zo dik, en hard geworden.

Hoe maak je je krimpie dinkie figuurtjes?
Krimpie dinkie kan je betekenen met (watervaste) stift, of met potlood. Je tekent op het papier wat je wil hebben, en knipt het uit in de vorm die je wilt hebben. Voor de lastigere stukjes kun je het beste een hobbymesje gebruiken om het uit te snijden. Als het papier knakt kan het namelijk breken, dus buig het papier niet!
Hou er rekening mee dat het in de oven nog gaat krimpen, ongeveer 3 keer, dus maak het figuur 3 keer zo groot als je het uiteindelijk wilt hebben.
Als je er gaatjes in wilt hebben om je krimpie op te hangen (aan bijvoorbeeld een ketting) dan kun je daar een perforator voor gebruiken, de gaatjes krimpen mee en krijgen precies het goede formaat na het krimpen.

Hoe krijg ik het figuur op papier?
Als je het gewoon uit je hoofd doet spreekt het voor zich, gewoon tekenen.
Als je een plaatje op internet hebt gevonden en je wilt dat graag op papier dan doe ik het zelf altijd als volgt:
Ik vergroot het plaatje uit tot de grootte die ik denk dat het moet zijn. Vervolgens print ik het plaatje uit, en trek ik de lijntjes dik over met zwarte stift, zodat het goed duidelijk is waar de lijnen zitten. Dan leg ik het krimpiepapier over mijn met dikke zwarte lijnen betekende printplaatje en trek ik het over. Als je daarna nog kleine lijntjes moet doen kan je die op dezelfde manier doen, of gewoon uit het hoofd. Daarna eventueel inkleuren, en klaar ben je.

Hoe bak je krimpie dinkie?
Verwarm de oven op ongeveer 150-160 graden, leg bakpapier of aluminium folie als ondergrond op de bakplaat. Leg de (uitgeknipte en betekende) Krimpie Dinkie in een voorverwarmde oven met de gekleurde kant naar boven.
Je krimpie is klaar als hij is opgekrult en weer plat is geworden, laat hem er dan nog eventjes in liggen (ongeveer 10 seconde) en daarna kan je hem eruit halen. Als je hem eruit hebt gehaald kun je her het beste snel een boek of iets anders zwaars en plats op leggen zodat het goed plat wordt en dan laat je het daaronder afkoelen.

Leuk idee voor kinderfeestjes, sieraden accessoires, sleutelhangers, figuurtjes voor op magneetjes te maken en nog veel meer!

per pagina
Sorteer op
    1 - 9 van 15 resultaten
  • 1
  • 2
© 2015 - 2024 kralenhobby | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel